Фото: соцмережі / ілюстративне

Зламав ногу та отримав протокол: на Львівщині киянин зістрибнув з потяга, щоб незаконно перетнути кордон (фото)

На Львівщині поблизу залізничної колії прикордонники виявили мешканця міста Києва з розбитою головою та поламаною ногою. Чоловік зістрибнув з потяга, щоб незаконно перетнути кордон, проте важко травмувався.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

Вказується, що прикордонники Львівського загону за два кілометри від кордону з Польщею помітили чоловіка з розбитою головою та поламаною ногою. Травмований зізнався, що мав намір незаконно перетнути українсько-польський кордон. Ухилянтом виявився 34-річний киянин.

Травмований киянин. Фото: ДПСУ

"Травми горе-втікач отримав, стрибнувши з потяга "Київ — Чоп". Квиток чоловік придбав до Ужгорода, проте вирішив випробувати долю та вистрибнув з потяга на Львівщині", — зазначили прикордонники.

Також чоловік розповів, що під час планування свого маршруту користувався порадами та вказівками, отриманими в одному з Telegram-каналів. Згідно з інструкціями киянин взяв із собою спальник, каримат, трекінгові кросівки, теплі речі, дощовик, складний ніж, мотузку, сірники та їжу. Проте скористатися речами ухилянт не встиг, адже важко травмувався та був госпіталізований у медичний заклад.

За спробу незаконного перетинання кордону прикордонники притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності.

Травмований киянин

Травмований киянин. Фото: ДПСУ

Нагадаємо, 30 червня на Закарпатті прикордонники затримали 17 ухилянтів, які намагалися втекти до Угорщини. За 200 метрів до держрубежу авто зупинили, де перебували чоловіки із семи областей — Київської, Львівської, Одеської, Харківської, Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської. За послуги переправників, які обіцяли учасникам "пригодницького туру" успішний перетин кордону, кожен з чоловіків мав віддати від трьох до 12 тисяч доларів США.

Раніше дві групи порушників планували перетнути Тису та заховатися в одній зі сусідніх країн. Одній із "бригад" ухилянтів активно допомагали місцеві підлітки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 05.07.2024 14:58