Фото: Facebook Ігоря Клименка

Змалку мріяв бути військовим: близькі розповіли про нацгвардійця, якого збив суддя Тандир

У неділю, 28 травня, у місті Тальне Черкаської області провели в останню путь з 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка, який загинув через наїзд на блокпосту у Києві під час комендантської години. У наїзді на молодого бійця підозрюють суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира.

Репортаж із панахиди проводило "Суспільне". Журналісти поговорили з людьми, які знали загиблого. Вони розповіли, що для них смерть Вадима — справжня втрата.

"Це був дуже хороший хлопчик, дуже добрий, він мав багато друзів. Завжди займався спортом, для наших вчителів це така трагедія, ми не можемо повірити, що його більше немає", — розповіла педагог зі школи бійця Алла Мельник.

Сергій Кравченко дружив із Вадимом ще змалку, разом вони грали у футбол. Він згадує про нього як про хлопця, який у всьому любив бути першим і змалку мріяв служити Україні в лавах армії.

Нацгвардійця ховали у труні, накритою державним прапором України, жителі Тального проводжали його, стоячи на колінах. Остання путь мужнього українця була усипана квітами.

"Ми разом служили, Вадим був найкращим з найкращих. Я дякую батькам і його брату за те, що виховали таку людину", — сказав побратим загиблого нацгвардійця Максим.

Нагадаємо, 25 травня о 23:55 Олексій Тандир, рухаючись на Lexus ES350 по проспекту Берестейському повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії. Проходити тест на алкоголь він відмовився, тому біологічні матеріали у нього взяли примусово.

У суді, який очолює Тандир, заявили, що не виправдовують дії винуватця аварії та виступають за неупереджене розслідування трагедії. Вже 27 травня ввечері судді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.05.2023 00:47