Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗМІ: у Криму внаслідок повітряної атаки було пошкоджено декілька російських РЛС

У ході нічної атаки, яка відбулася у п'ятницю, 7 червня, в окупованому Криму були уражені дві радіолокаційні станції росіян. Внаслідок удару було поранено одного російського військового. 

Як повідомляє видання Astra, військові об'єкти окупантів були пошкоджені внаслідок прильоту ударних дронів.

Зазначається, що ці РЛС були розгорнуті на території природного заповідника "Казантипський", де, судячи з супутникових знімків за 2020 рік, є спеціальні підготовлені позиції для їх розгортання. Також на сервісі виявлення пожеж Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки продемонстровано факт того, що на позиціях для радіолокаційних станцій була пожежа.

ушкодження РЛС

Ушкодження РЛС

Супутникові знімки: NASA

Відомо, що займання було зафіксоване супутником о 03:09, коли російське міністерство оборони повідомило про збиття всіх безпілотників, які атакували окупований півострів. Згідно з даними представників Міноборони країни-агресора, 11 безпілотників були знищені над Кримом, проте, судячи з супутникових знімків, деякі з них все ж змогли досягти своїх цілей.

Варто наголосити, що пошкоджень зазнали самохідні радіолокаційні станції. Їх завдання полягало у виявленні повітряних цілей у межах охорони Керченського мосту та здійсненні раннього сповіщення для систем протиповітряної оборони у Криму.

"Існує ймовірність ураження радіолокаційних станцій зі складу зенітно-ракетного комплексу С-300/400", — зазначили Astra. 

Нагадаємо, 30 травня дрони Служби безпеки України завдали удару по комплексу дальнього радіолокаційного виявлення "Небо-СВУ". Вартість такої РЛС оцінюють у 100 мільйонів доларів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2024 13:45