Фото: росЗМІ

ЗМІ: Удар по НПЗ в Татарстані — спільна операція українських силовиків

За даними "РБК-Україна", цього ранку українські силовики атакували далекобійним дроном нафтопереробний завод у російському Нижньокамську, що розташований за 1000 кілометрів від українського кордону. Цей завод входить до топ-5 найпотужніших нафтопереробних заводів країни-агресора.

Видання із посиланням на джерела вказує, що операцію провели Служба безпеки України та Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що дрон атакував установку первинного перероблювання нафти на НПЗ в Нижньокамську, внаслідок чого там виникла пожежа. Варто додати, що потужність установки склала вісім мільйонів тонн нафти на рік, а це 2,6% від загальних потужностей Росії з перероблювання нафти. 

"Продовжуємо систематично працювати над тим, аби в Росії було все менше можливостей фінансувати загарбницьку війну проти України. Ми й надалі перекриватимемо кисень країні-бензоколонці, щоб мінімізувати надходження нафтодоларів до військового бюджету Росії", — заявило джерело. 

Раніше віце-прем’єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що нафтопереробні заводи на території Росії є законними цілями України з військового погляду. У цьому випадку українські військові та силовики діють за стандартами НАТО.

Нагадаємо, що внаслідок атаки безпілотника 23 березня, спалахнула пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі (Новокуйбишевськ, Самарська область). Загорілася колона нафтопереробної установки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 13:33