Фото: ДПСУ

"Знаходила" серйозні захворювання за 30 тис. грн: на Сумщині викрили лікарку, яка допомагала ухилянтам

У Сумській області викрили лікарку, яка допомагала військовозобов'язаним чоловікам ухилятися від мобілізації та за винагороду "знаходила" у них серйозні захворювання.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України. 

За даними слідства, лікарка у січні 2024 року склала та видала пацієнту виписку з медичної карти стаціонарного хворого про наявність у нього низки захворювань, які є підставою для подальшого визнання його непридатним до військової служби. 

За свої послуги лікарка взяла з ухилянта 30 тисяч гривень винагороди. Наразі порушниці повідомлено про підозру.

"За процесуального керівництва Сумської окружної прокуратури повідомлено про підозру завідувачці інфекційного відділення одного з медичних закладів Дніпропетровської області, яка за неправомірну вигоду вносила до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про стан здоров’я військовозобов’язаних (ст. 368 та ст. 366 КК України)", — наголосили у ДПСУ.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань затримали у Львівській області прикордонницю, яка за гроші обіцяла переправити за кордон чоловіка призовного віку. Свою "послугу" вона оцінила в дев'ять тисяч доларів.

Також раніше працівники ДБР затримали прикордонника під час отримання хабаря. Як повідомили у прес-службі правоохоронного відомства, він обіцяв допомогти ухилянту незаконно перетнути державний кордон з Молдовою за три тисячі доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.04.2024 23:10