Фото: Олександр Кубраков\X

Знищення українського зерна в Польщі: посол Зварич закликав владу покарати винних

Посол України у Польщі Василь Зварич закликав правоохоронців та польську владу знайти та притягнути до відповідальності всіх винних за знищення на кордоні українського зерна.

У своєму дописі в соцмережі X посол наголосив, що винуватці такого варварства завдають шкоди не лише Україні, але й Польщі. 

"Звертаємося до польської влади та поліції з проханням зробити все можливе і неможливе, щоб знайти та справедливо покарати винних у таких ганебних діях", — зазначив дипломат.

посол Зварич закликав владу та поліцію зробити усе, щоб покарати винних у знищенні зерна

Скріншот допису Василя Зварича

Як відомо, з листопада 2023 року польські перевізники та фермери блокують український кордон. У січні вдалося тимчасово розблокувати кордон, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. До того ж нещодавно у ході протестів поляки на кордоні почали висипати українське зерно. Зафіксовано вже три такі випадки. Зокрема, 24 лютого на залізничній станції "Дорогуськ" утретє пошкодили вагони з українською агропродукцією. Так, було завдано шкоди вантажним вагонам з бобами.

Нагадаємо, у ніч на 25 лютого в Польщі на станції Котомеж була розсипана українська агропродукція з восьми напіввагонів. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.02.2024 10:50