Колаж TrueUA

Знижка на "комуналку" до 50%: яка категорія українців має право на пільги

В Україні є громадяни, які мають право на пільги у розмірі 50% від вартості комунальних послуг. Таку знижку надають родичам загиблих військових. 

Про це йдеться на сайті Пенсійного фонду України.

"Батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби, надається 50% знижки за користування житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) в жилих будинках усіх форм власності в межах встановлених норм, передбачених законодавством", — йдеться у повідомленні.

На які послуги надається пільга?

Пільга щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо нараховується незалежно від виду житла чи форми власності на нього. Знижка надається на такі послуги:

  • постачання і розподіл електроенергії;
  • постачання і розподіл природного газу;
  • водопостачання та водовідведення, як холодної, так і гарячої води;
  • придбання скрапленого газу;
  • придбання твердого палива;
  • вивіз побутових відходів.

"При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 квадратних метрів на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) і має право на знижку оплати, та додатково 10,5 квадратних метрів на сім'ю", — пояснюють у ПФУ.

Варто зазначити, що пільга надається без урахування середньомісячного доходу. Ця знижка призначається один раз на рік.

Нагадаємо, українці знову можуть залишитися без послуг ЖКГ через борги. Кабінет міністрів скасував заборону на відключення житлово-комунальних послуг, яка діяла із 24 березня 2022 року. Також у разі несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пені та штрафи. Детальніше про це — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.01.2024 22:05