Фото: соцмережі

Зрадники у погонах: ДБР повідомило про підозру 21 поліцейському, які працювали на ворога

Працівники Державного бюро розслідувань на Донеччині завершили досудове розслідування стосовно дев'ятьох колишніх правоохоронців з Луганської та Донецької областей, які працюють на ворога, ще 21 особі повідомлено про підозру.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зазначається, вісім екс-правоохоронців Луганщини обвинувачуються у державній зраді. Всі вони після захоплення росіянами частини Луганської області добровільно перейшли на службу до окупантів. Вони прийняли присягу на вірність ворогу України та почали працювати у псевдо правоохоронних органах так званої "ЛНР".

Також скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього співробітника ДУ "Маріупольський слідчий ізолятор". За активну співпрацю з окупантами обвинувачений обійняв посаду керівника слідчого ізолятору у Маріуполі у системі так званої "Государственной службы исполнения наказаний министерства юстиции ДНР". За його "доносом" окупанти силою "заспокоїли" бунт у СІЗО. 

Всім фігурантам за державну зраду загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 111 КК України).

Крім того, колишня суддя Ленінського райсуду Донецької області підозрюється в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України) та державній зраді  (ч. 1 ст. 111 КК України). Жінка з 2014 року активно співпрацює з окупаційною владою, яка захопила населені пункти на Донеччині. Наразі вона здійснює "правосуддя" за російським законодавством у тимчасово окупованому Маріуполі.

Нагадаємо, після звільнення Херсона працівники Державного бюро розслідувань вже повідомили десятки підозр зрадникам і колаборантам, які добровільно пішли працювати на ворога. За даними правоохоронців, протягом п’яти останніх місяців повідомлено про підозру 39 державним зрадникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2023 12:43