Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ контрнаступають на трьох напрямках, є успіхи: звіт ISW

Українські війська продовжують вести контрнаступальні операції. Українські захисники атакували ворога щонайменше на трьох ділянках лінії фронту та досягли успіхів у понеділок, 19 червня.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські війська, як заявив один російський воєнкор, продовжували наступати на північний захід, північний схід і південний захід від Бахмута 19 червня. Він стверджував, що українські війська просунулися в районі Краснополівки (близько 12 км на північний схід від Бахмута). Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що за минулий тиждень українські війська на Запорізькому напрямку просунулися до семи кілометрів і звільнили 113 квадратних кілометрів території і звільнили вісім населених пунктів на заході Донецької та заході Запорізької областей.

Пропагандисти також стверджували, що ЗСУ атакували на південь від Великої Новосілки на заході Донецької області. Геолокаційні кадри, опубліковані 19 червня, підтверджують, що українські війська звільнили П’ятихатки, приблизно за 25 км на південний захід від Оріхова на заході Запорізької області. Військові блогери також повідомляли про бої на південь і південний захід від Оріхова протягом дня 19 червня.

19 червня Міністерство оборони Великої Британії припустило, що Росія, ймовірно, перекинула значні частини сил зі лівого берега Херсонської області на Запорізький і Бахмутський напрямки, щоб стримати контрнаступальні дії України в минулому.

Нагадаємо, розвідка Великої Британії повідомляла, що на сьогодні втрати Росії у війні проти України є найбільшими з часів піка битви за Бахмут. Наразі на фронті точаться інтенсивні бої.

Раніше заступник міністра оборони Володимир Гаврилов повідомив, що Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 07:07