Фото: скріншот з відео

ЗСУ мають успіхи на флангах Бахмута, — Сирський (відео)

Збройні сили України продовжують оборонну операцію на Бахмутському напрямку в Донецькій області. Українські бійці досягли успіхів на флангах міста-фортеці.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

"Сили оборони продовжують оборонну операцію і мають успіхи на флангах Бахмута", — написав генерал-полковник.

Сирський також опублікував відео з полоненим найманцем ПВК "Вагнера". За словами росіянина, він підписав контракт у квітні, аби заробити грошей. Йому обіцяли, що він служитиме в тиловій роті забезпечення, але відправили на передові позиції в Україну.

"Ми сказали, що ми не поїдемо нікуди, бо в нас ні підготовки, нічого немає. Нам це нам сказали: "Якщо ви не поїдете, ми вас зараз завантажимо в Камаз, і більше вас ніхто не побачить". Тобто вибору не було", — сказав військовополонений РФ.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, темп бойових дій в Бахмуті знизився. Це відбулося через контрнаступальні дії Збройних сил України. 

21 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

Американська газета The New York Times показала з висоти пташиного польоту вщент знищений росіянами Бахмут. Автори зауважили, що кадри зроблено 19 травня за допомогою безпілотника. Дрон зафіксував обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті вирвами парки, де колись було мирне місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 12:19