Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ наступають на трьох напрямках та палять ворожу техніку: зведення ISW

Українські сили провели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту та продовжують зусилля щодо поступової деградації російської живої сили та тилових засобів. Сили оборони здійснюють контрнаступальні дії на Бахмутському, західному Донецькому та західному Запорізькому напрямках. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На кадрах з геолокацією, опублікованих 6 липня, видно, що українські війська просунулися до західної околиці Кліщіївки, приблизно за 5 км на південний захід від Бахмута. Російські та українські джерела продовжували обговорювати українські контрнаступальні операції у західній частині Донецької області на південь від Великої Новосілки та в районі Оріхова у західній частині Запорізької області. 

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр підкреслила, що українські зусилля щодо завдання ударів по районах зосередження російських військ необхідні для ширшого контрнаступу та сприяють повільнішій швидкості наземних атак на театрі військових дій. За її словами, лише минулої доби українські сили знищили шість російських складів боєприпасів на Таврійському (Запорізькому) напрямку, і підтвердила, що удар 4 липня по Макіївці був ефективним прикладом знищення російської артилерії та техніки.

Мапа: ISW

Основні висновки:

  • 6 липня українські сили провели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту та продовжують зусилля щодо поступової деградації російської живої сили та тилових засобів. 
  • Російські блогери стверджували, що деякі аспекти російських оборонних операцій на півдні України мають серйозні обмеження і можуть бути не такими ефективними, як раніше їх зображали російські джерела. 
  • Російські та українські війська завдали ударів по лінії Сватово-Кремінна. - Візуальні докази підтверджують, що на 6 липня українські сили просунулися на південний захід від Бахмута. 
  • Російські сили продовжували наземні атаки в районах Бахмут та Авдіївка-Донецьк. 
  • Українські сили вели контрнаступальні операції вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області. 
  • Російські офіційні особи продовжують зусилля щодо створення загонів територіальної оборони у прикордонних областях Росії. 
  • Окупаційна влада продовжує спроби насильно асимілювати українські правові та культурні традиції до російської системи на окупованих територіях. 
  • Президент Білорусі Олександр Лукашенко 6 липня заявив, що Росія передасть Білорусі всі заплановані тактичні ядерні озброєння до кінця 2023 року, якщо не раніше.

Нагадаємо, очільник Головного управління Кирило Буданов заявив, що Росія перебуває на межі громадянської війни. Населення РФ підтримує війну в Україні, проте воювати не хоче.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський наголосив, що у війні проти Російської Федерації Україна намагається вижити та відновити своє життя. Саме тому наша держава просить про військову допомогу та боєприпаси.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.07.2023 07:01