Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові просунулися на одному із напрямків: аналіз ситуації на фронті від ISW

Протягом минулої доби Збройні сили України продовжували наступальні операції на північний схід і південь від Бахмута. Українські воїни мають просування на даному відтинку фронту.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Зокрема, зафіксовано просування української армії на південь від Бахмута. Аналітики зауважили, що президент України Володимир Зеленський опублікував кадри, на яких українські війська підіймають прапор над Горлівським териконом, сигналізуючи про те, що вони контролюють територію.

Водночас російський блогер стверджував, що українські сили використовують сильний вітер, який впливає на російські розвідувальні безпілотники, щоб проводити розвідку вздовж лінії Горлівка-Майорське (20-24 км на південний захід від Бахмута).

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили щонайменше 14 атак Росії поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, Андріївки та Північного.

Також на геолокаційних кадрах, опублікованих 12 грудня, видно, що російські війська просунулися на південний захід від Авдіївки. Російські блогери стверджували, що війська РФ також нібито просувалися в напрямку Новокалинового і на околиці Тоненького.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили щонайменше 42 російські атаки на схід від Новокалинового та Новобахмутівки, Авдіївки, Первомайського, Невельського і на південь від Сєверного та Тоненького. До того ж речник українського підрозділу, який працював на Авдіївському напрямку, 12 грудня заявив, що українські сили контратакували та відкинули російські сили з позицій біля Степового.

Нагадаємо, речник командування Сухопутних військ Збройних сил України підполковник Володимир Фітьо повідомляв, що на Куп’янсько-Лиманському напрямку російські окупанти знизили активність через несприятливі погодні умови. Водночас ворог і надалі намагається захопити Куп'янськ. Зокрема, окупанти намагаються вийти на рубежі населеного пункту Синьківка для створення майбутнього плацдарму для наступу на місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.12.2023 07:30