Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулися під Бахмутом: деталі від британської розвідки

Збройні сили України змогли дещо відтіснити російських загарбників у Бахмуті. Українські військові повернули під свій контроль щонайменше кілометр території у південній частині міста.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Зазначається, що повернена територія має певне тактичне значення, оскільки це був російський плацдарм на західній стороні каналу "Донець-Донбас", який визначає лінію фронту в деяких частинах сектору.

"72 ОМСБр входить до складу 3-го армійського корпусу Росії — формування, створеного восени 2023 року, яке звинувачують у низькому моральному дусі та обмеженій боєздатності",  йдеться в повідомленні.

Розвідники наголосили, що його розгортання у такому складному й оперативно важливому секторі вказує на гостру нестачу надійних бойових підрозділів у Росії.

розвідка Великої Британії 13 травня

Фото: Ministry of Defence

Нагадаємо, 12 травня президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача повідомив, що українським Силам оборони вдалося відкинути росіян на деяких напрямках.

Крім того, аналітики Інститут вивчення війни зауважували, що ЗСУ досягли успіхів на північний захід від Бахмута. Це вдалося зробити за допомогою локальних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 11:36