Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просуваються на двох напрямках: аналітики повідомили деталі

Українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту. Збройні сили України просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська продовжують контрнаступальні дії на Мелітопольському (Запорізька область) та Бердянському (захід Донецької області та схід Запорізької області) напрямках. Вона додала, що ЗСУ досягли певних успіхів на південь і на південний схід від н.п. Старомайорське (9 км на південний схід від Великої Новосілки) в напрямку Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки).

Маляр зазначила, що українські сили продовжують просування в Урожайне, а деякі російські джерела стверджують, що українські війська контролюють північну частину населеного пункту. Водночас командир бойовиків "ДНР" Олександр Ходаковський повідомив, що  саме його підрозділ оборонявся біля Урожайного. Терорист поскаржився на відсутність резервів та артилерійської підтримки.

Також деякі російські військові блогери стверджували, що українські війська продовжили контрнаступ у районі Роботиного, що на південь від Оріхова у західній частині Запорізької області, та просунулися до південних околиць Кліщіївки під Бахмутом. За словами Маляр, минулого тижня на Бахмутському напрямку українські війська просунулися на три квадратних кілометри і загалом звільнили 40 квадратних кілометрів з початку наступальних дій українських військ на цьому напрямку.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 07:37