Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти наступають на п'яти напрямках, — Генштаб

У суботу, 18 березня, українські бійці відбили атаки росіян у північній частині Бахмута. Також ЗСУ завдали 13 ударів по районах зосередження загарбників.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зазначається, що країна-агресор продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут. Не маючи бажаного результату на полі бою, РФ застосовує тактику терору проти цивільного населення. Здійснює обстріли міст та сіл, а також об’єктів критичної інфраструктури, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права.

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала шість ударів по районах зосередження загарбників. Також, цієї доби, наші захисники збили ворожий БпЛА "Шахед-136", а підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили сім районів зосередження особового складу та військової техніки противника.

Також зазначається, що російські окупанти використовують будівлю школи одного із населених пунктів Пологівського району окупованої Запорізької області як польовий шпиталь на 50 ліжкомісць. Таким чином загарбники намагаються скоротити термін повернення до строю особового складу.

Генштаб додав, що у тимчасово захопленому Рубіжному Луганської області місцева окупаційна влада примушує населення отримувати громадянство РФ. Українські паспорти у людей поки що не відбирають, проте, для працевлаштування необхідно мати паспорт громадянина Росії.

Нагадаємо, 18 березня російські терористи вдарили по Краматорську. Внаслідок атаки щонайменше дві людини загинули. 

Додамо, вночі 18 березня російська армія ракетами С-300 обстріляла Запоріжжя. Окупанти зруйнували ресторан та пошкодили навколишні житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2023 20:10