Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відновили атаки на Запорізькому напрямку: ISW повідомив подробиці

На цей момент точаться потужні бої на адміністративній межі Запорізької та Донецької областей. Збройні сили України відновили наступ на Запорізькому відтинку фронту.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними російських джерел, українська армія 7 липня розпочала нову хвилю контратак у західній частині Запоріжжя. Кілька російських військкорів стверджували, що нечисленні групи української піхоти здійснили серію штурмів уздовж західної лінії фронту Запорізької області в ніч на 7 липня.

Вони відзначають, що українські сили проявляли особливу активність на південний схід від Оріхова в напрямку Новофедорівка-Вербове і на південний захід від Оріхова в напрямку Нестерянка-Копані.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України повідомляв, що російська армія втрачає свою ефективність та зазнає втрат на полі бою. Через це окупанти масово відмовляються воювати проти України. Зокрема, в районі населеного пункту Розівка Запорізької області близько 20 російських військових відмовились виконувати бойові завдання на передових позиціях. Після цього їх взято під варту та переміщено до будівлі Розівського районного суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.07.2023 09:09