Скріншот з відео

Зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна: коли вібудуться переговори лідерів США і Китаю

Зустріч президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна відбудеться у листопаді цього року. Китай та Сполучені Штати Америки досягли принципової домовленості про зустріч своїх лідерів.

Про це повідомляє Reuters.

"Є принципова домовленість про зустріч у Сан-Франциско у листопаді. Ми все ще працюємо над важливими деталями, необхідні для завершення цих планів", — цитує видання слова високопосадовця адміністрації Байдена.

Своєю чергою прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр вже підтвердила сьогодні, 1 листопада, що лідери США та Китаю планують провести "конструктивну бесіду" під час форуму Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться у Сан-Франциско 11-17 листопада.

Нагадаємо, раніше Сі Цзіньпін заявив, що Китайська Народна Республіка готова співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки. Обидві країни долають свої розбіжності й працюють разом, щоб "відповісти на глобальні виклики".

Раніше повідомлялось, що Китай підтримуватиме зусилля Російської Федерації щодо захисту свого "національного суверенітету", безпеки та інтересів. Таким чином глава КНР Сі Цзіньпін висловив підтримку президенту РФ Володимиру Путіну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 23:07