Фото: Генштаб ЗСУ / ілюстративне

Звільнення Роботиного: як українські військові вичавлювали з села окупантів (відео)

Українські воїни у серпні звільнили село Роботине (Запорізька область). Групи Сил спеціальних операцій України були одними із перших, хто вибивав ворога на підступах до цього  населеного пункту.

Відео з окремими кадрами звільнення Роботиного оприлюднили у Telegram Сили спеціальних операцій. За словами військових, процес деокупації відбувався у вкрай непростих умовах.

"Постійна робота російської артилерії, небо кишить ворожими дронами, надзвичайно близький стрілецький контакт з противником, який намагався в будь-який спосіб втримати займану ним ділянку", — йдеться у повідомленні.

Військові наголосили, що це відео демонструє лише невеликий фрагмент роботи наших воїнів, які мали знищити противника і вичавити його із позицій.

Чому звільнення Роботиного важливе для просування ЗСУ

Раніше видання Forbes вказувало, що Роботине — це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь. 

Роботине

Мапа DeepState

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі. 

Нагадаємо, напередодні спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники мають намір за допомогою бетонних конструкцій та нових окопів посилити свою другу та третю лінію оборони на південному напрямку. Вона зазначила, що окупанти впродовж кількох останніх місяців займалися мінуванням територій на південному напрямку, оскільки розуміли, що українські військові прориватимуть їхні лінії оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 09:43