Фото: chas.news

Аеродром у Північній Осетії, звідки злітають МІГи, був атакований дронами: ЗМІ повідомляють про операцію ГУР

У суботу, 8 червня, дрони вперше атакували Північну Осетію Російської Федерації. Там розташований аеропорт, з якого злітають літаки для подальших атак України. Цю операцію організувало Головне управління розвідки.

Про це повідомляє неназваний представник української розвідки, пише "Українська правда".

Російське міноборони вранці 8 червня заявило, що один безпілотний літальний апарат був знищений над територією Республіки Північна Осетія-Аланія. Своєю чергою губернатор Північної Осетії зазначив, що у Моздоку силами протиповітряної оборони було нібито збито три БпЛА.

Атака Моздока — операція ГУР

В українській розвідці, за даними УП, підтвердили атаку ворожого аеродрому в Північній Осетії.

"Це — планова робота української розвідки та успішне застосування удосконалених вітчизняних засобів", — йдеться у заяві представника ГУР.

Співрозмовник також підтвердив, що це дебютна атака на аеродром у Моздоку, та наголосив, що зона ураження на території РФ розширюється і йдеться саме про українські засоби.

"Військові об'єкти ворога, які залучені в геноцидній війні Росії проти українців, не повинні бути у безпеці", — резюмував співрозмовник УП в ГУР.

Цікаво, що Північна Осетія розташована на значній відстані від зони бойових дій. Їх розділяє близько 900 кілометрів по прямій.

 

Нагадаємо, у ніч на суботу, 8 червня, у тимчасово окупованих Балаклаві та Севастополі пролунали вибухи. Росіяни повідомили про атаку на півострів морського дрона. Також жителі Кримського півострова повідомили про "бавовну" у Балаклії — поблизу місцевої теплоелектростанції та у Керчі з боку Темрюкського району Краснодарського краю Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2024 12:41