Американці озброяться далекобійною ракетою для вертольотів і безпілотників

14 ВЕРЕСНЯ 2019 12:58

Армія США оприлюднила запит на інформацію про нову ракету для безпілотних літальних апаратів, сучасних і перспективних вертольотів.

Як пише Flightglobal, проект, в рамках якого буде проводитися розробка і закупівля нових ракет отримав позначення LRPM (Long Range Precision Munition, далекобійний високоточний боєприпас).

Згідно з вимогами американських військових нова ракета повинна бути здатна вражати наземні цілі на дальності щонайменше 30 кілометрів.

Боєприпас призначений для ураження живої сили противника, постів керування і легко-броньованої  техніки. Ракета також повинна бути здатна долати і вражати комплексні системи протиповітряної оборони.

Маса ракети проекту LRPM повинна бути не більше 91 кілограма включаючи і пусковий контейнер, якщо такий буде необхідний для підвіски і запуску боєприпасу.

Перспективна ракета, згідно з вимогами, повинна вміти долати відстань в 30 кілометрів щонайбільше за 100 секунд, тобто бути щонайменше біля звукової.

Військових цікавлять проекти ракет, готові до випробувань і виробництва. Нові боєприпаси планується включити в номенклатуру озброєнь ударних вертольотів AH-64 Apache і безпілотників MQ-1C Gray Eagle.

Крім того, нові ракети будуть використовуватися перспективними гвинтокрилих літальними апаратами проектів FARA і FLRAA.

Сьогодні основним коректованим ракетним озброєнням вертольотів Apache і безпілотників Gray Eagle є ракети AGM-114 Hellfire.

Цей боєприпас здатний вражати наземні цілі на дальності до 11 кілометрів. Максимальна швидкість польоту цього боєприпасу становить 1,3 числа Маха.

У червні минулого року Армія США схвалила початок дрібносерійного виробництва нових єдиних ракет JAGM класу «повітря-земля», якими військові мають намір замінити застарілі Hellfire.

Нові боєприпаси будуть поставлятися в війська невеликими партіями до кінця 2020 року, коли військові планують прийняти рішення про розгортання повномасштабного виробництва JAGM.

Довжина JAGM (Joint Air-to-Ground Missile, єдина ракета класу «повітря-земля») становить 1,8 метра, а діаметр - 18 сантиметрів. Боєприпас здатний вражати цілі на дальності до восьми кілометрів. Маса боєприпасу становить 49 кілограмів.

Технології, 14.09.2019 12:58