Фото: Telegram-канал Давида Арахамії

Арахамія пропонує розкрити дані про втрати України у війні

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пропонував президенту України Володимиру Зеленському розсекретити дані про втрати української сторони у російсько-українській війні.

Під час панельної дискусії "2024: сценарії для країни", організованої виданням LB.ua, посадовець наголосив, що Україна втратила у російсько-українській війні менш ніж 100 тисяч осіб.

"Коли ви ідете вулицею і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше ніж 100 тис. А наші втрати набагато менші", — запевнив Арахамія.

Відтак, на думку Арахамії, доцільно розсекретити дані про втрати України. Політик вважає, що усвідомлення справжніх втрат нашої держави продемонструє, що вони "не такі великі, як вони самі собі уявляють" та допоможе покращити процес мобілізації в Україні.

За його словами, "хвиля" мобілізації українців була на початку повномасштабного вторгнення, коли ворожі війська стояли вже під столицею. А коли війну відсунули туди, куди "10 годин на машині їхати", то ставлення киян до цього змінилося.

"Це самий великий виклик, який є в країні зараз. Не робити мобілізацію не можна, ми всі це розуміємо. Тому що тоді ми повернемося на півтора роки тому, коли вони під Києвом будуть, і тоді ми всі будемо знову готові мобілізуватися, але може бути просто запізно", — сказав парламентар

Також він заявив, що вважає доцільною так звану смарт-мобілізацію: щоб для мобілізованого враховували всі його навички, освіту, те, чим він займався у цивільному житті.

"Люди хочуть бачити, що держава буде дбати про них належним чином", — вважає він.

Арахамія вважає, що в багатьох людей викривлено сприйняття служби в армії і вони вважають, що їх без навчання відправлять вмирати на фронт. Він визнав, що такі випадки справді траплялися, і зараз люди кажуть, що не хочуть бути в отакій армії.

Нагадаємо, раніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив думку про те, що депутати мають проходити військові навчання на загальних умовах з іншими українцями. Він вважає, що це  зможе замотивувати українців не боятися мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.01.2024 21:06