Австрійська допомога в Україні. Джерело: посольство Австрії в Україні

Австрія передала 10 автобусів одній із громад в Україні

Марганецька громада Дніпропетровської області отримала від Австрії 10 нових автобусів. Така допомога відбувається в межах програми, яка передбачає допомогу українським регіонам, що перебувають у критичній зоні.

Про це повідомило посольство Австрії в Україні. Там наголосили, що автобуси передала австрійська неурядова організація Hilfswerk International.

"Hilfswerk International продовжує підтримувати громади, які найбільше потребують допомоги, зокрема в тих регіонах, що перебувають у критичній зоні. Ще 10 автобусів були успішно доставлені Марганецькій громаді", — йдеться у повідомленні посольства.

Як відомо, минулої п'ятниці допомога схожого характеру надійшла від Словаччини — це 18 карет швидкої допомоги та медичні набори. Їх відправили медикам Київської та Сумської областей.

Щодо Австрії, то у квітні Рада міністрів цієї країни схвалила виділення 21,5 мільйона євро на фінансування роботи австрійських гуманітарних організацій у кризових регіонах. На проекти в Україні спрямували два мільйони євро.

У вересні канцлер цієї країни Карл Нехаммер заявив про готовність його держави стати місцем для мирних переговорів між Україною та Російською Федерацією. Політик пропонував провести діалог у столиці Австрії — Відні.

Нагадаємо, що наприкінці вересня в Австрії відбулися вибори до місцевого парламенту. Там перемогу здобула проросійська Австрійська партія свободи. Вона отримала понад 29% голосів і 57 місць, що на 26 більше, ніж на попередніх виборах 2019 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.10.2024 13:13