Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Австрія передасть Україні 5 млн євро: на що спрямують кошти

Україна отримає 5 мільйонів євро від міністерства захисту клімату Австрії. Кошти спрямують на відновлення енергетичної інфраструктури, яка зазнала сильних пошкоджень після безперервних обстрілів Російської Федерації.

Про це повідомляє Der Standart.

"Як нейтральна країна, Австрія зобов'язана виступити на боці людства в цій війні", — йдеться у заяві міністра захисту клімату Австрії Леонори Гевесслер.

Вона наголосила, що ці кошти мали стати внеском у "хоча б певне спрощення" відновлення.

Своєю чергою посол України в Австрії Василь Химинець висловив подяку країні за "сильний сигнал солідарності".

"На тлі російських зусиль з руйнування енергетичної інфраструктури України за допомогою авіаударів і артилерійських обстрілів, ця фінансова допомога від федерального уряду надзвичайно важлива для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури та забезпечення населення України електроенергією", — зазначив посол.

За даними джерела, гроші будуть розподілені в Україні через Енергетичну спільноту і використані для закупівлі вкрай необхідних запасних частин, генераторів та ремонту ліній електропередач.

Нагадаємо, наприкінці лютого федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер озвучив пропозицію, як припинити війну в Україні. Він закликав Київ і Москву сісти за стіл переговорів, а до них долучити групу країн БРІКС.

Також на початку квітня Рада міністрів Австрії схвалила виділення 21,5 мільйона євро на фінансування роботи австрійських гуманітарних організацій у кризових регіонах. На проекти в Україні спрямують два мільйони євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.05.2024 15:59