Фото: Офіс президента

В Австрії проросійська партія йде на вибори в Європарламент з антиукраїнським плакатом (фото)

Проросійська Австрійська партія свободи (FPÖ) використала у своїй передвиборчій агітації на виборах у Європарламент антиукраїнську тему. Політична сила, відома проросійськими настроями, виставила українців такими, які нібито спільно з Єврокомісією хочуть війни.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Виборчий плакат Австрійської партії свободи стосується теми війни Російської Федерації проти України та підтримки українського народу з боку Європейського Союзу. FPÖ поширює цей плакат як на інформаційних онлайн-ресурсах політсили, так і у вуличній агітації.  Варто зазначити, що на самому плакаті відсутнє засудження розв’язаної Москвою війни. Там також немає згадки про Росію як країну-агресора.

Що зображено на скандальному постері

На плакаті FPÖ зображено українського президента Володимира Зеленського та главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн: вони цілуються на тлі руїн та військової техніки. Білборд підписаний наступним чином: "фон дер Ляєн та Зеленський", а поряд з ними присутні слова "розпалювання війни".

Антиукраїнський плакат австрійської партії на виборах до Європарламенту

Антиукраїнський виборчий плакат FPÖ. Фото: X (Twitter)

Реакція українського посла на плакат FPÖ

Посол України в Австрії Василь Химинець відреагував на передвиборчу агітацію, назвавши неприйнятними такі маніпуляції Партії свободи. Він наголосив, що FPÖ підмінила місцями винуватця та жертву та спаплюжила почуття українців.

"Австрійська партія свободи дуже сильно маніпулює такими плакатами, перш за все підміняючи місцями винуватця і жертву. Огидна стратегія, коли почуття українців паплюжаться як жертв розпаленої Росією війни. Абсолютно неприйнятно!" — написав Химинець у соцмережі Х. 

Вибори до Європарламенту в Австрії пройдуть 9 червня. Згідно з останніми соцопитуваннями, Австрійська партія свободи лідирує у виборчих вподобаннях — за неї готові віддати свій голос 26% респондентів.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти британського видання The Daily Telegraph зазначали, що влітку 2024 року Україну чекає нова суттєва проблема. Після виборів до Європейського парламенту постачання зброї та допомоги Києву може бути під загрозою.

Раніше повідомлялось, що під час агітації в німецькому місті Дрездені кандидата на виборах до Європейського парламенту від Соціал-демократичної партії, яку очолює канцлер Олаф Шольц, серйозно побили. Він отримав значні травми та звернувся за допомогою до лікарів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.05.2024 17:54