Фото: Міністерство енергетики України

Азербайджан відправив Україні партію допомоги для відновлення енергосистеми

У вівторок, 12 грудня, з Азербайджану до України виїхав черговий вантаж енергетичної допомоги. Він містить трансформатори, підстанції та кабелі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики України.

У міністерстві зазначили, що загальна сума енергетичної допомоги від азербайджанських партнерів становитиме понад 7,6 мільйона доларів. Це вже третя партія вантажу. Загалом угодою передбачено чотири етапи допомоги, яка має надійти в Україну до кінця січня 2024 року.

У рамках чергової партії допомоги очікуються:

  • силові, масляні трансформатори;
  • електротрансформаторні, комплектні підстанції;
  • високоякісні шафи;
  • дроти;
  • кабелі;
  • інші комплектування для роботи компаній паливно-енергетичного комплексу.

Фото: Міненергетики

Фото: Міненергетики

"З Азербайджанської Республіки в Україну виїхав черговий вантаж енергетичної допомоги від партнерів — 20 вантажівок, які везуть понад 550 метрів електричних кабелів та шість комплектів трансформаторних пунктів. Це вже третя партія допомоги, яку отримає Україна від азербайджанських партнерів для відновлення енергосистеми", — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що перша партія допомоги у 10 вантажів, яка містила силові трансформатори та електростанції резервного живлення, уже розподілена між енергетичними компаніями в регіонах, які найбільше страждають від російських ворожих атак. Зокрема допомога надійшла до операторів системи розподілу електроенергії Донецької, Харківської, Херсонської, Сумської, Чернігівської, Запорізької, Миколаївської областей. Окрім цього, обладнання отримали компанії Вінницької, Дніпропетровської, Житомирської, Львівської областей.

Нагадаємо, 7 грудня прес-служба "Укренерго" заявила, що в енергосистемі України склалася важка ситуація. Споживання електроенергії через похолодання перевищує прогнозоване на 2,7%. 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд й енергетики закликають українців знизити споживання електроенергії через дефіцит в енергосистемі. Крім того, прем'єр закликав громадян не підключати одночасно потужні електроприлади та переносити прання на нічні години, вимикаючи світло в невикористовуваних приміщеннях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 17:40