Фото: скріншот

Бахмут стоїть: прикордонники показали відео з незламного міста

У Державній прикордонній службі розповіли про ситуацію в Бахмуті. Російські окупанти штурмують місто із кількох напрямків.

Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Український військовий розповів, що всі атаки ворога на місто безрезультатні та закінчуються колосальними втратами.

"Ситуація в місті складна, ворог активно штурмує позиції, однак безуспішно, зазнаючи при тому колосальні втрати. З відчаю, він, скоріш за все, спробував знищити два мости, натомість ми все одно отримуємо усе, що нам необхідно. Місто стоїть, бо Бахмут, це Україна", — розповів прикордонник.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що головнокомандувач українських військ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський мають "принципово різні погляди" на оборону Бахмута. Мовляв, головнокомандувач ЗСУ ще кілька тижнів тому закликав подумати про "тактичний відступ".

Натомість в ISW зазначають, що ЗСУ, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ із Бахмута. Водночас про повний відхід із міста говорити зарано.

Проте 6 березня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Під час зустрічі ухвалили рішення щодо продовження оборонної операції в Бахмуті. Члени ставки висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій ЗСУ в Бахмуті.

Секретар РНБО Олексій Данілов 6 березня повідомив, що ситуація у Бахмуті важка. Проте про оточення міста не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 21:18