Джо Байден. Джерело: Facebook

Байден дуже переконливо переміг на праймеріз у Південній Кароліні: результати голосування

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден упевнено переміг конкурентів із Демократичної партії на праймеріз (первинних виборах) у штаті Південна Кароліна. Він назвав перемогу важливим кроком у перемозі над своїм конкурентом Дональдом Трампом на президентських виборах 2024 року.

Про це повідомив Associated Press.

Байден набрав 96,2% голосів виборців. На другому місці — Маріан Вільямсон з 2,1%, а на третьому — Дін Філліпс з 1,7%. Таким чином конкуренти чинного президента мають примарні шанси отримати хоча би 15% голосів у всьому штаті або 15% голосів у будь-якому окрузі Конгресу, що є порогом, необхідним для отримання делегатів.

Результати праймеріз у Південній Кароліні. Джерело: Associated Press

Результати праймеріз у Південній Кароліні. Джерело: Associated Press

Демократична партія вирішила провести перші праймеріз у штаті Південна Кароліна. 26% мешканців штату – темношкірі, вони ж є значною частиною електоральної бази політичної сили.

Переможні результати невдовзі після закриття виборчих дільниць у штаті дають Байдену перший набір делегатів, необхідних для висунення від Демократичної партії на з’їзді партії у серпні.

Виборчий штаб Байдена оприлюднив заяву, де перемогу на праймеріз названо важливим кроком у перемозі над Дональдом Трампом на президентських виборах у листопаді.

"Ставки на цих виборах не могли бути вищими. У країні діють екстремальні та небезпечні голоси на чолі з Дональдом Трампом, які мають намір розділити нашу націю та повернути нас назад. Ми не можемо цього допустити. За останні чотири роки ми пройшли довгий шлях — зараз Америка має найпотужнішу економіку у світі та має найнижчу інфляцію з усіх великих економік. Продовжуємо рухатися вперед. Завершімо розпочате разом", — йдеться у заяві.

Нагадаємо, що в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розкритикували намір Палати представників відправити на голосування законопроект про фінансову допомогу Ізраїлю окремо від програми підтримки України. Такий варіант прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр назвала "цинічним політичним маневром".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.02.2024 10:19