Речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр/ Скріншот з відеотрансляції брифінгу

У Байдена озвучили різку заяву про законопроект щодо допомоги Ізраїлю без України

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена розкритикували намір Палати представників відправити на голосування законопроект про фінансову допомогу Ізраїлю окремо від програми підтримки України. Такий варіант назвали "цинічним політичним маневром".

Про це заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр.

Американська чиновниця назвала таку ініціативу "цинічним політичним маневром" законодавців від Республіканської партії у Палаті представників.

"Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка забезпечує безпеку нашого кордону та забезпечує підтримку народу України й Ізраїлю. У той час, коли законодавчий текст неминучий, республіканці в Палаті представників пропонують свій останній цинічний політичний маневр", — йдеться в її заяві.

Представниця Білого дому зазначила, що "безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою".

Жан-П'єр наголосила, що адміністрація "рішуче виступає проти цієї витівки", яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає народу України захиститися від російської агресії та відмовляє в наданні гуманітарної допомоги для палестинців.

"Натомість республіканці Палати представників повинні працювати двопартійно, як це роблять адміністрація та Сенат, над цими нагальними питаннями національної безпеки", — заявила вона.

Нагадаємо, вчора спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон зазначив, що Палата представників США вже наступного тижня планує провести голосування щодо законопроекту про допомогу Ізраїлю. Сума пакету становитиме понад 17 мільярдів доларів. За словами республіканця, такий крок є необхідним для швидкого забезпечення Ізраїлю допомогою у його протистоянні з ХАМАСом у Секторі Гази. Джонсон наголосив, що наразі "у США немає часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Києву та Єрусалиму".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.02.2024 07:17