Джо Байден. Джерело: сторінка у Twitter (X) Джо Байдена

Байден готовий до компромісів із республіканцями задля додаткової допомоги Україні

Президент США Джо Байден готовий піти на компроміс щодо безпеки кордону та міграційної політики. Він домовлятиметься з республіканцями в цьому питанні, аби вони не блокували ухвалення додаткової допомоги Україні.

Про це повідомив "Укрінформ" із посиланням на заяву координатора Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі під час онлайн-брифінгу.

"Упродовж вихідних відбулися активні дискусії, і ми, з боку Білого дому, беремо участь у цих обговореннях", — прокоментував Кірбі хід переговорів у Сенаті США між республіканцями та демократами.

Він наголосив на необхідності досягнення прогресу в цих дискусіях, у тому числі з огляду на те, що кошти на допомогу Україні у сфері безпеки майже вичерпалися.

"Як сказав президент, важливо просуватися вперед, і він готовий вести добросовісні переговори, він також готовий іти на компроміси як у питаннях міграційної політики, так і в питаннях безпеки кордону", — зазначив представник Білого дому.

Нагадаємо, Кірбі також заявив, що до кінця 2023 року адміністрація США планує виділити Україні додатковий пакет військової допомоги. Він стане останнім в межах поточного фінансування, якщо Конгрес не ухвалить додаткове рішення. Представник Білого дому наголосив, що Конгрес має діяти без зволікань щодо ухвалення запиту президента Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, який містить, зокрема, й допомогу для Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.12.2023 07:06