Фото: Офіс президента України

Байден під час виступу на саміті НАТО назвав Зеленського "Путіним"

Лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час свого виступу на події Ukraine Compact на полях саміту НАТО в Вашингтоні помилково назвав президента України Володимира Зеленського "президентом Путіним". Казус трапився під час передачі слова главою Білого дому українському лідеру.

Про це пише "Укрінформ".

"Я хочу передати слово президентові України, який має стільки ж мужності, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін", — сказав зі сцени Джо Байден. 

Варто зазначити, що американський президент швидко відреагував на власну помилку та одразу виправився. Байден заявив, що Зеленський переможе Путіна.

Цікаво, що обмовка Джо Байдена сталася на тлі критики після провальних президентських дебатів з кандидатом від республіканців Дональдом Трампом. Після цього в Демократичній партії порушили питання щодо можливої заміни кандидата на президентських перегонах у США.

Як раніше зазначив Джозеф Байден, він наразі не готовий вести прямий діалог з главою Кремля Володимиром Путіним. При цьому президент США провів би телефонну розмову з російським диктатором у разі такого дзвінка.

Недавно лідер США Джо Байден заявив, що саме він зупинив російського диктатора Володимира Путіна.

Також у лютому президент США Джо Байден назвав російського диктатора Володимира Путіна "сучим сином" на заході зі збору коштів у середу в Сан-Франциско. Глава Білого дому побоюється ядерної ескалації, яка може виникнути у нинішній реальності.

Раніше повідомлялось, що президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден 11 липня представить новий договір щодо України — Ukraine Compact. Документ об’єднає понад 20 держав, що підписали двосторонні безпекові угоди з Києвом.

Нагадаємо, 11 липня президент Володимир Зеленський зустрівся з американським президентом Джо Байденом у Вашингтоні. У перші хвилини зустрічі американський лідер оголосив про новий пакет допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 09:51