Броньовик Iveco LMV. Джерело: Iveco DV

Бельгія готує новий пакет військової допомоги для України: в ньому 300 багатоцільових броньовиків

У новий пакет військової допомоги від Бельгії для України увійдуть 300 багатоцільових броньовиків LMV. Загалом на підвищення українського бойового потенціалу бельгійці підготували 412 мільйонів євро.

Про це повідомило видання Shephard Media. Журналісти зазначили, що, крім багатоцільових броньованих автомобілів, Бельгія планує допомогти Україні з мінними тралами.

"Нова ініціатива військової допомоги, реалізована спільно Бельгією та Нідерландами, стала частиною співпраці BELEUX, метою якої є підвищення військового потенціалу України", — йдеться в матеріалі.

Журналісти видання додали, що Бельгія забезпечить базову підготовку, а Нідерланди — навчання на робочому місці для українських екіпажів мінних суден.

Бельгія також пообіцяла надати Україні військову допомогу на загальну суму 611 мільйонів євро протягом 2024 року. Близько половини цієї суми використають на закупівлю додаткових артилерійських боєприпасів.

Що відомо про броньовики Iveco LMV

Це армійський багатоцільовий броньований автомобіль італійського виробництва. Його розробив колектив конструкторів компанії "Iveco Defence Vehicles", перший з десяти прототипів виготовили 2001 року.

На автомобілі можна встановлювати різне кулеметне озброєння, зокрема, дистанційно кероване на модулі типу Protector RWS.

Нагадаємо, що наприкінці січня Україна та Бельгія уклали договір про співпрацю в оборонній промисловості. Компанії двох держав підписали шість документів про початок співпраці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 20:54