Мар'яна Безугла. Джерело: Facebook народної депутатки

Безугла звільняється з комітету Ради з питань оборони та переходить в інший (заява)

Народний депутат Мар'яна Безугла 17 вересня вирішила звільнитися з посади заступника комітету Верховної Ради з питань оборони. Вона перейде до комітету з питань зовнішньої політики.

Про це народна обраниця повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Безугла оприлюднила сканкопію заяви на ім'я голови парламенту Руслана Стефанчука, у якій просить звільнити її з поточної посади оборонного комітету.

"Відповідно до частини третьої статті 84 регламенту Верховної Ради України прошу увільнити мене від виконання обов'язків заступника комітету національної безпеки, оборони та розвідки й обрати членом комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва", — йдеться у заяві Мар'яни Безуглої.

Народний депутат Мар'яна Безугла вирішила звільнитися з посади заступника комітету Верховної Ради з питань оборони

Скріншот зі сторінки в Facebook Мар'яни Безуглої

Варто зазначити, що 4 вересня Верховна Рада не підтримала відкликання Марʼяни Безуглої з посади заступника голови комітету з нацбезпеки. Було оприлюднено результати голосування. Зокрема, за зняття Безуглої з посади 61 депутат не голосував взагалі, 10 утрималися, і ще три політики виступили проти.

Нагадаємо, народна депутатка Мар’яна Безугла 17 липня за власною заявою вийшла з фракції "Слуга народу". Політикиня звинуватила депутатів своєї фракції в тому, що вони "підкилимно об’єднуються з опозицією в питаннях саботажу".  

Перед цим 15 липня Безуглу відкликали з посади голови парламентського підкомітету з питань демократичного цивільного контролю. Вона заявила, що рішення пов’язане з її публічними заявами про проблеми у Збройних силах України.

22 липня Комітет з питань безпеки Верховної Ради проголосував за зняття Мар'яни Безуглої з посади заступниці його голови та виключення її зі складу комітету. Того ж дня у Верховній Раді зареєстрували постанову про виключення Мар'яни Безуглої із Комітету з питань безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.09.2024 22:59