Фото: ілюстративне. Джерело: Міноборони США

Білий дім оголосив про військову допомогу Україні: що ввійде в новий пакет

Сполучені Штати Америки найближчими днями виділять Україні пакет військової допомоги на 150 мільйонів доларів. Це вже сьомий випадок, який Байден авторизував з часу ухвалення Конгресом закону про допомогу Україні у квітні.

Про це заявила під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

"Адміністрація Байдена оголошує про істотний пакет нової військової допомоги для України, оскільки США продовжують підтримувати Україну в боротьбі з російським вторгненням", — сказала вона.

За словами Жан-П’єр, він містить ракети для протиповітряної оборони, боєприпаси для HIMARS, артилерійські снаряди, інші критичні можливості, взяті із запасів американської армії.

У пакет також входить фінансування, яке використає міністерство оборони для закупівлі перехоплювачів, щоби допомогти Україні захистити військових на лінії фронту та міста проти російських повітряних атак.

Речниця зазначила, що допомога США мала вирішальне значення у війні в останні місяці та завдяки сміливості українських воїнів і озброєнню, наданому США та партнерами, "зрозуміло, що російський наступ довкола Харкова став помилкою".

Нагадаємо, що 3 липня міністерство оборони США оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 20:16