Джон Кірбі. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Білий дім поки поки не може підтвердити, що Іран передав Росії балістичні ракети, — Кірбі

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що наразі Білий дім не може підтвердити інформацію щодо того, що Іран передав балістичні ракети Росії.

Про це повідомляє Associated Press.  

"Ми не бачили жодного підтвердження того, що ракети дійсно перемістилися з Ірану в Росію. У нас немає підстав вважати, що вони не будуть доставлені у майбутньому", — сказав Кірбі.

До того ж посадовець попередив, що у тому випадку, якщо Іран надасть балістичні ракети країні-агресорці для використання проти України — це буде зустрінуте ще більшими санкціями і діями в ООН. Крім того, США найближчим часом введуть нові санкції проти Ірану через постачання РФ безпілотників та інших технологій для війни проти України. 

"Ми продемонстрували нашу здатність вживати заходів у відповідь на військове партнерство між Росією і Іраном в минулому. Ми будемо робити це і в майбутньому у відповідь на постійну підтримку Іраном жорстокої війни Росії", — наголосив Кірбі.

Нагадаємо, днями три неназвані іранські джерела повідомили, що Іран надав Росії близько 400 балістичних ракет, у тому числі "Фатех-110" та "Зольфагар". Джерела заявили, що Іран відправив до Росії як мінімум чотири партії ракет з того часу, як Іран і Росія уклали угоду про їхній продаж наприкінці 2023 року. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 09:20