Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Білий дім шокований ситуацією в Авдіївці: там вкторе закликали Конгрес схвалити допомогу Україні

Без допомоги Сполучених Штатів Америки ситуація, яка відбувається в Авдіївці Донецької області, може повторитися на інших ділянках фронту. У Білому домі вкотре закликали Конгрес США ухвалити законопроект про виділення допомоги Україні.

Таку заяву під час брифінгу зробив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Нам потрібно, щоб Конгрес ухвалив додатковий законопроект про національну безпеку без подальших зволікань, якщо республіканці в Палаті представників не вживуть заходів найближчим часом", — наголосив він.

За словами Кірбі, те, що зараз відбувається в Авдіївці цілком може повторитися в будь-якому іншому місці на фронті.

"Тому нам знову потрібно, щоб Конгрес активізувався", — додав координатор Ради нацбезпеки Білого дому.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку наші захисники відбили 14 атак в районі Авдіївки та ще одну атаку неподалік Первомайського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, продовжує спроби захопити Авдіївку. Також окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Новоселівка Перша, Очеретине, Бердичі, Орлівка, Ласточкине Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали до 20 населених пунктів, серед них Олександропіль, Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Сєверне Донецької області.

Нагадаємо, 15 лютого Третя окрема штурмова бригада підтвердила, що її терміново передислоковано для посилення українських військ у районі Авдіївки. Ситуація в місті на момент заведення бригади надзвичайно критична.

Своєю чергою начальник відділу зі зв’язків із громадськістю ОСУВ "Таврія" Дмитро Ліховий заявив, що станом на 15 лютого українські військові використовують запасну логістичну артерію в Авдіївці, яка була підготовлена заздалегідь. Таким чином населений пункт Донецької області не перебуває в оточенні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.02.2024 22:15