Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Білий дім відреагував на заяву Макрона щодо відправки в Україну військ НАТО

Сполучені Штати Америки не відправлятимуть до України своїх військ, аби ті брали безпосередню участь у війні Росії з Україною. Це рішення Білого дому відповідає позиції президента США, висловленій на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

"Що ж, це суверенне рішення, яке кожен член НАТО мав би прийняти сам. Ви чули, як генеральний секретар Столтенберг сам казав, що не має планів чи намірів — безумовно — під егідою НАТО, розміщувати війська на місцях. І президент Байден з самого початку цього конфлікту чітко заявив: на території України не буде військ США, які будуть виконувати бойові дії", сказав Кірбі у відповідь на питання, як США поставиться до того, що країни-члени НАТО надішлють свої війська в Україну.

Додамо, що на думку речника президента Росії Дмитра Пєскова, поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту з Російською Федерацією та ескалації ситуації.

"У цьому випадку треба говорити не про ймовірність, а про неминучість конфлікту", сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, які ризики ескалації та прямого конфлікту з НАТО у разі появи військових Альянсу на території України.

Нагадаємо, 26 лютого президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 10:30