Фото: росЗМІ

Більше, ніж за Медведчука: на скількох воїнів Україна готова обміняти Богуслаєва

Україна погоджується обміняти екс-президента "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва на тисячу українських військовополонених.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, передає "24 канал".

"Ця людина працювала на росіян та заохочувала їх завдавати ракетні атаки навіть по власному підприємству", — сказав Подоляк.

За словами радника голови ОП, Богуслаєв має отримати кримінальний вирок та максимальний термін покарання. Подоляк наголосив, що потрібно юридично зафіксувати факт державної зради колишнього очільника "Мотор Січі".

"Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Він під час повномасштабної війни, коли громадян його країни жорстоко вбивали та ґвалтували, продовжував підтримувати тих, хто це робив", — зауважив Подоляк.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою.

Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію ЗСУ. За рішенням суду до 27 травня перебуває в СІЗО. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.05.2023 21:39