Фото: РІАН

Блінкен вперше від початку вторгнення РФ провів розмову з Лавровим: про що говорили

У четвер, 2 березня, відбулись переговори між держсекретарем США Ентоні Блінкеном та головою російського МЗС Сергієм Лавровим. Однією з тем обговорень стала війна Росії проти України.

Про це голова Держдепу заявив у ході прес-конференції, пише CNN.

Американський чиновник заявив, що він закликав Росію припинити війну проти України та розпочати мирні переговори. Також Блінкен підтвердив підтримку України з боку США.

"Кожен член "Великої двадцятки" і практично кожна країна загалом продовжують нести витрати, пов'язані з агресивною війною Росії", — сказав Блінкен.

Також він додав, що закликав Лаврова скасувати безвідповідальне рішення щодо призупинення участі Росії в Договорі про стратегічні наступальні озброєння.

"Взаємне дотримання договору відповідає інтересам обох наших країн. Це також те, що люди у всьому світі очікують від нас як від ядерних держав", — сказав очільник Держдепу.

Представник США запевнив Лаврова у готовності США взаємодіяти з Росією в питаннях контролю над стратегічними ядерними озброєннями "незалежно від того, що відбувається у світі та у відносинах між країнами".

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін 21 лютого повідомив, що призупиняє свою участь у Договорі про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Раніше повідомлялось, що молдавський парламент засудив агресію Росії проти України. Законодавчий орган сусідньої держави підтримав відповідну декларацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2023 19:53