Фото: Жозеп Боррель. Джерело – ТАСС

Боррель заявив, що Путін продовжуватиме війну "до остаточної перемоги"

Російський диктатор Володимир Путін налаштований продовжувати повномасштабну агресію проти України найближчим часом. За таких умов увесь цивілізований світ повинен активніше підтримувати Київ.

Таку заяву зробив топдипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель в інтерв’ю The Guardian.

За словами Борреля, в Україні на карту поставлене існування Європейського Союзу, тому потрібно приділити особливу увагу небезпеці, "яка виходить від великої держави" і яка загрожує європейській демократії.

"Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги. Успіх залежить від залучення на поле бою якомога більшої кількості людей... І якщо ми не змінимо курс швидко, якщо ми не мобілізуємо всі наші можливості, це дозволить Путіну виграти війну в Україні", — наголосив Боррель.

Очільник європейської дипломатії зазначив, що глава Кремля не може задовольнитися "шматком України" й дозволити решті території приєднатися до Євросоюзу. Диктатор також розраховує, що вибори президента США створять сприятливіший сценарій для нього.

"Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу. Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги", — додав топдипломат.

Боррель запевнив, що Володимир Путін помилявся в розрахунках і сили своєї армії, і сили українського опору та реакції західного світу на його дії.

"Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і, як наслідок, загроза для її сусідів — і особливо для нас", — резюмував дипломат.

Нещодавно Інститут вивчення війни повідомляв, що президент Росії Володимир Путін використовує залаштункові канали та посередників, щоб сигналізувати про свою зацікавленість у припиненні вогню, попри недавні публічні заяви.

Раніше Володимир Путін заявив, що війна проти України закінчиться тільки тоді, коли армія країни-агресорки досягне всіх своїх цілей. Зокрема, Путін і досі марить провести "денацифікацію" на території нашої держави та вигадує, що Одеса — російське місто.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що на сьогодні у країни-агресорки нібито немає потреби мобілізувати до лав армії нових чоловіків. Путін зазначив, що у Росії вже було призвано 300 тисяч осіб, з яких 244 тисячі нібито перебувають на війні з Україною.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що попри значні військові зусилля російському диктатору Володимиру Путіну не вдасться досягти своїх цілей в Україні. Після майже двох років війни Україна зараз ближча до НАТО та ЄС, ніж будь-коли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 11:25