Фото: espreso.tv

Британія підтвердила використання ракет Storm Shadow українськими військовими

Українські військові вже використовують далекобійні ракети Storm Shadow, які Лондон передав Києву.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес, передає Sky News.

"Все, що я можу сказати, це те, що, наскільки я розумію, вони (ракети Storm Shadow, — ред.) були використані після того, як ми оголосили про їх постачання в Україну, але я не збираюся вдаватися в подальші подробиці", — наголосив глава оборонного відомства Британії.

Він також додав, що системи озброєння, які були надані Україні західними союзниками, вже продемонстрували свою ефективність.

Що відомо про Storm Shadow

ракета Storm Shadow

Фото: Вікіпедія

Крилата ракета великої дальності спільно розроблена Великобританією та Францією, яка зазвичай запускається з повітря. Дальність стрільби становить понад 250 кілометрів. Висота польоту становить 30-40 метрів, а швидкість — близько 1 тис. км/год. Перші випробування, які увінчалися успіхом, відбулися у 2000 році у Франції.

Ідея передачі ракет виникла восени 2022 року, коли заявили про можливість їх адаптації до літаків пострадянського типу, зокрема до Су-25. Для того, щоб ракета уразила ціль, її треба підняти в повітря і направити в напрямку цілі, решту вона зробить сама.

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що Велика Британія передала Україні декілька крилатих ракет Storm Shadow. Їхня дальність сягає до 300 кілометрів. Українська влада запевнила Лондон: ці ракети використовуватимуть лише в межах суверенної території України й не атакуватимуть ними Росію.

Варто зауважити, що крилата ракета великої дальності Storm Shadow дозволить Збройним силам України відкинути російські війська на значну територію. Її зручність полягає в тому, що вона адаптована до радянських літаків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.05.2023 19:05