Роман Абрамович. Джерело: росЗМІ

Британія закликала терміново передати Україні гроші Абрамовича від продажу "Челсі"

Російському олігарху Роману Абрамовичу, який потрапив під санкції, було дозволено продати футбольний клуб «Челсі» тільки за умови, що виручка піде на гуманітарну допомогу постраждалим від війни українцям. Втім, кошти, які були виручені від продажу, досі заморожені й лежать на рахунку в одному з британських банків.

Про це повідомляє ВВС.

"Ми знаходимо незбагненним те, що уряд досі не розв'язав проблему з використанням заморожених коштів від продажу Chelsea FC на підтримку України… Закликаємо уряд застосувати всі юридичні важелі, щоб терміново знайти вихід із цього глухого кута та надати Україні таку потрібну допомогу, яку ми обіцяли, а вона давно вже затримується. Усі кошти мають бути витрачені на територіях, підконтрольних владі України", йдеться у документі.

У зв'язку з цим, комітет палати лордів британського парламенту закликав уряд терміново домогтися розморожування 2,5 мільярда фунтів, отриманих від продажу російським магнатом Романом Абрамовичем футбольного клубу "Челсі", та витратити їх на допомогу Україні. 

Своєю чергою, заступник міністра закордонних справ у європейських справах Лео Дохерті, нагадав, що уряд, надаючи ліцензію на продаж "Челсі", одночасно опублікував офіційну декларацію, в якій заявив, що виручені гроші мають піти на допомогу Україні.

Нагадаємо, 20 грудня 2023 року російський мільярдер Роман Абрамович програв судовий процес щодо скасування санкцій, які наклав на нього Європейський Союз після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Суд ЄС залишив ці обмеження в силі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 15:07