Фото: ТАСС

Російський олігарх Абрамович програв суд проти санкцій ЄС: деталі

У середу, 20 грудня, російський мільярдер Роман Абрамович програв судовий процес щодо скасування санкцій, які наклав на нього Європейський Союз після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Суд ЄС залишив ці обмеження в силі.

Про це повідомляє Reuters. Як відомо, після того, як російський диктатор Володимир Путін віддав наказ про введення російських військ в Україну в лютому 2022 року, Євросоюз запровадив санкції проти російських чиновників і низки російських бізнесменів, серед яких Абрамович, а також заморозив російські активи на сотні мільярдів доларів.

Абрамович оскаржив це рішення в суді. Суд, який також відхилив вимоги Абрамовича про компенсацію, взяв до уваги його роль у російській металургійній компанії Evraz (EVRE.L) і той факт, що сталь є основним джерелом доходів російського уряду.

"Суд загальної юрисдикції відхиляє позов, поданий Абрамовичем, таким чином підтримуючи обмежувальні заходи, вжиті проти нього", — йдеться в рішенні суду ЄС.

Журналісти Reuters зазначили, що Абрамович, який також має ізраїльське громадянство та є колишнім власником клубу Англійської Прем'єр-ліги "Челсі", став одним із найвпливовіших бізнесменів світу після розпаду СРСР 1991 року. Forbes оцінює його статки у 9,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, що 7 грудня міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте сформувала комісію, яка оцінить обставини, за яких діти російського мільярдера Романа Абрамовича отримали литовське громадянство. Зараз триває підготовка правових актів, які дозволять анулювати литовське громадянство через загрозу національній безпеці. Наразі поправки до закону узгоджуються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.12.2023 13:18