Фото ілюстративне зі соцмереж

Бронемашини M113 та інше обладнання: Іспанія пришвидшує допомогу Україні

Іспанія передасть Україні партію броньованих гусеничних машин M113 та інше обладнання. При цьому такі військові постачання відбуватимуться в пришвидшеному режимі.

Чергову військову допомогу Україні анонсувала міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Іспанії.

Міністр заявила про швидке відправлення нової партії броньованих гусеничних машин M113, дві з яких переобладнали в машини швидкої допомоги. Після цього відбудеться відправлення декількох пожежних, снігоприбиральних машин і машин для перевезення особового складу, а також іншого обладнання, включно з двома легкими суднами, електрогенератором і установкою для очищення води.

Роблес також повідомила про постачання різних видів зброї для протиповітряної оборони, операцій "повітря-повітря" та військово-морських операцій.

Вона додала, що підготовка українських військ в Іспанії триває дуже хорошими темпами, оцінивши якість навчання, яке включає використання систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також планування та проведення підводного розмінування.

Нагадаємо, що в січні Іспанія відправила групу своїх військових і бойову техніку до Словаччини. До озброєння, зокрема, входитимуть танки Leopard і гелікоптери. Журналісти видання АBC зазначали, що йдеться про 600 солдатів, які в межах місії НАТО мають посилити кордони Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 13:59