Кирило Буданов. Джерело: Facebook

"Буданова — в президента": в Україні спростували ще один недолугий фейк російської пропаганди

Російські пропагандисти поширюють фейкову інформацію, що кандидатуру начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова погоджено на посаду президента України. Це нібито узгодили між собою західні спецслужби.

Про таку вигадку росіян повідомив Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Цього разу рашисти придумали, що Кирило Буданов нібито планує стати наступним президентом України. Такий план начебто вже узгодили в ЦРУ та МІ-6.

Ці дані кремлівські пропагандисти створили на основі "власних джерел", заяв зрадника Олега Царьова та результатів опитування, яких насправді не існує.

Як заявляють у SPRAVDI, такі дані є черговим російським фейком. Адже опитування КМІС, на яке посилаються російські ЗМІ, публікували в червні 2024 року з нагоди п'ятиріччя перебування Володимира Зеленського на посаді президента. Опитування містить винятково дані про динаміку рівня довіри до нього та політичної партії "Слуга народу". У ньому не оцінювався "політичний рейтинг" Буданова.

Окрім того, колишній нардеп Царьов з 2014 року перебуває на території Росії й окупованих територіях України. Він активно співпрацює з російськими спецслужбами та регулярно поширює фейки. І головне — Буданов неодноразово заявляв про відсутність у нього політичних амбіцій.

"Вкид про Буданова — це частина інформаційної спецоперації, спрямованої на дискредитацію військово-політичного керівництва України", — йдеться в повідомлені.

Фейк про Буданова

Інфографіка: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

До речі, російські пропагандисти неодноразово поширювали фейкові новини про керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, продукуючи відверті нісенітниці.

Нагадаємо, 14 вересня Кирило Буданов заявляв, що Росія хотіла би завершити війну проти України до кінця 2025 року або на початку 2026 року своєю перемогою. Вона прагне пришвидшити процес, бо літа 2025 року в неї розпочнуться серйозні проблеми в економіці та виникне необхідність мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 23:39