Фото: Офіс президента

"Буде більше інструментів": Зеленський анонсував зміни у законі про дипломатичну службу

У п'ятницю, 22 грудня, президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про зміни до закону "Про дипломатичну службу". На думку гаранта він має зробити українську дипломатію сучаснішою та дієвішою.

Про це очільник держави повідомив під час привітання українських дипломатів з їх професійним святом.

"Сьогодні я подав проект змін до закону про дипломатичну службу. Нові норми зроблять систему української дипломатії більш сучасною та дозволять їй бути дієвішою", — розповів Зеленський. 

За словами гаранта, документ посилює роль МЗС України, закріплює Інститут спеціального представника України на рівні закону, відкриває сферу кібердипломатії та відповідних відносин з нашими партнерами. До того ж стає повноцінним інститут горизонтальної ротації. 

"І це ще не все, що передбачено відповідним законопроектом. Завдяки цьому закону у дипломатів буде більше інструментів, щоби реалізувати наші зовнішньо-політичні цілі наступного року. І вони дуже конкретні: більше зброї, бо ніхто здаватися не планує. І ніяких пауз з Євросоюзом", — додав президент.

Нагадаємо, 21 грудня президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою законопроект №9111 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення порядку ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги". Закон розширює перелік отримувачів гуманітарної допомоги, оскільки раніше це могли бути лише зареєстровані в Україні благодійні фонди та громадські організації з визначеними напрямками статутної діяльності. 

Також 21 грудня президент України Володимир Зеленський підписав закон №9422 про регулювання ринку споживчих кредитів. Тепер ставка по мікрокредиту не повинна перевищувати 1% на день.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.12.2023 15:55