Фото ілюстративне зі соцмереж

"Буде компромісна версія": у Раді зробили прогноз щодо законопроекту про мобілізацію

Верховна Рада може ухвалити компромісну версію законопроекту про мобілізацію, який уряд нещодавно вніс до українського парламенту. До другого читання, швидше за все, будуть внесені певні редагування.

Таку заяву зробив перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко, пише "Радіо Свобода".

"Я не готовий сказати, яка версія буде на виході. Мій прогноз, що буде якась компромісна версія, не знаю, навколо чого будуть компроміси, але точно вона відрізнятиметься від того, що уряд вніс", — сказав він.

За словами Корнієнка, може бути так звана "комітетська" версія, коли беруть кілька альтернативних законопроектів та розробляють спільну редакцію. Такий варіант можуть винести на розгляд народних депутатів у першому читанні. Корнієнко наголосив, що до другого читання все одно будуть редагування. Тому те, що надійде на підпис президенту Зеленському, може сильно відрізнятися від урядових ініціатив.

Заступник голови Верховної Ради також заявив, що необхідно окремо критично розглянути обмеження прав громадян, які пропонуються законопроектом.

Нагадаємо, 25 грудня уряд вніс до парламенту законопроект №10378 про удосконалення мобілізації й військового обліку. У ньому йдеться про зміну призовного віку, порядку вручення повісток, а також уточнення щодо осіб, які мають право на відстрочку.

Варто відзначити, що резидент Володимир Зеленський під час нещодавньої прес-конференції розповів, що Генштаб звернувся із запитом щодо мобілізації додаткових 450-500 тисяч українців. Про те, що військове керівництво вже внесло запит про мобілізацію 500 тисяч військових, повідомив 25 грудня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.12.2023 23:19