Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

"Це антиракета": в Путіна вигадали недолуге пояснення удару по київському "Охматдиту"

Прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна — Дмитро Пєсков — відреагував на удар по Києву в понеділок, 8 липня. Він вирішив усе заперечити, заявивши, що Росія нібито не завдавала ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Про це він заявив у коментарі російським пропагандистським інформаційним ресурсам. Він традиційно для кремлівських терористів переклав відповідальність за теракт на українських військових.

За словами кремлівського чиновника, в лікарню нібито влучила українська "антиракета". Речник російського диктатора закликав вірити у брехливі заяви міноборони Росії.

Пєсков укотре повторив інформацію терористичного відомства про те, що російські військові нібито не били ракетами по дитячій лікарні. І це всупереч беззаперечним фактам, які підтверджують умисний удар Росії по території лікарні.

"Я закликаю вас керуватися заявою міністерства оборони Російської Федерації, яка абсолютно виключає, що мали місце удари по якихось цивільних цілях, в якій зазначено, що йдеться про падіння антиракет. І, як і раніше, ми наполягаємо: Росія не здійснює ударів по цивільних цілях. Удари здійснюються по об'єктах критичної інфраструктури, по військових цілях, які так чи інакше мають стосунок до військового потенціалу режиму", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, що Служба безпеки України отримала нові докази, які підтвердили, що російські терористи вдарили по "Охматдиту" ракетою Х-101. На місці трагедії, серед іншого, знайдено уламок двигуна крилатої ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 13:54