Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Чехія взагалі не впускатиме на свою територію росіян без одного документа: про що йдеться

Від середи, 3 липня, Чехія не визнає небіометричні паспорти Російської Федерації. Громадяни Росії з такими паспортами не зможуть легально перебувати на території Чехії.

Про таке повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський на своїй сторінці в соціальній мережі Х.

"Безпека є пріоритетом для нашого уряду. Ми не будемо чекати на чергову диверсію. Кожен, хто хоче залишитися в нашій країні, повинен довести свою благонадійність. Й у випадку з росіянами паспорта з небіометричними даними, з яким прибули, зокрема, вбивці з Врбетіце, вже не буде достатньо", — заявив міністр.

Міністр мав на увазі вибухи складів боєприпасів у Врбетіце 2014 року. Тоді Чехія запідозрила двох офіцерів російської спецслужби ГРУ. Спецслужби Чехії ще 2021 року отримали докази причетності офіцерів російської Служби зовнішньої розвідки та Головного розвідувального управління до вибухів боєприпасів у селищі Врбетіце в жовтні та грудні 2014 року.

Це також підтвердила для журналістів представниця відділу комунікації Міністерства закордонних справ Чехії Мар'яна Вернерова.

"Якщо громадянин Росії надасть у Чехії небіометричний паспорт, то він перебуває тут нелегально, і зараз розв'язується питання, що з ним робити. Небіометричні паспорти набагато легше модифікувати та підробити", — сказала Вернерова.

Подібні заходи щодо російських громадян уже запровадила Данія.

Нагадаємо, що в Чехії компанія UAC запустила виробництво дронів для України. Йдеться про серійне виробництво розвідувальних дронів "Leleka-LR" і ударних "Булава".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.07.2024 19:58