Фото: соцмережі / ілюстративне

Через українські атаки Росія втратила найбільше снарядів від початку війни, — британська розвідка

Через українські атаки в Російській Федерації на складах було знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів. Ці цифри говорять про найбільші втрати снарядів країни-агресора від початку повномасштабного вторгнення.

Про це у соцмережі X повідомляє міноборони Великої Британії.

Як зазначає британська розвідка, Україна 21 вересня здійснила атаку на російські склади з боєприпасами у Тихорецьку Краснодарського краю РФ та у Торопці Тверської області. Також у цьому регіоні раніше зазнав атаки ще один великий арсенал, де, ймовірно, було знищено щонайменше 30 тисяч тонн снарядів у відкритому та бункерному сховищах.

У британському міноборони переконані, що ці атаки призведуть щонайменше до короткострокових перебоїв у постачаннях.

"Загальний тоннаж боєприпасів, знищених на трьох об’єктах, є найбільшою втратою боєприпасів, поставлених Росією та Північною Кореєю під час війни", — пише британська розвідка.

Через українські атаки в Російській Федерації на складах було знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів

Через українські атаки в Російській Федерації на складах було знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів

Через українські атаки в Російській Федерації на складах було знищено понад 30 тисяч тонн боєприпасів

Скріншот з соцмережі X британської розвідки

Удари відбулися один за одним, попри те, що РФ намагається розгорнути широку ешелоновану ППО (включаючи винищувачі) навколо України.

"Цілком ймовірно, що це призведе до подальшого розпорошення російського логістичного ланцюга через побоювання додаткових ударів, що збільшить навантаження на і без того розтягнуту систему", — додали у британській розвідці.

Нагадаємо, раніше безпілотники вдарили по російському складі боєприпасів у Тихорецькому районі Краснодарського краю. Там спалахнули пожежі та тривала детонація снарядів.

За інформацією керівника Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, під час удару по російському стратегічному складу у Торопці Тверської області 18 вересня було знищено запас боєприпасів окупантів на два-чотири місяці війни. Це знизить інтенсивність використання озброєнь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 29.09.2024 15:15