Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Чи існує загроза нападу на НАТО: у Литві оцінили можливості Росії

У Російської Федерації немає ресурсів для нападу на країни Північноатлантичного альянсу. Наразі агресор ставить за ціль не програти війну проти України, а не відкриття другого фронту

Про це повідомляє Delfi. Своєю чергою у міноборони Литви прокоментували публікацію Bild про підготовку Німеччини до можливої війни з Росією.

"Доки не завершилися бої в Україні, важко припускати, що Росія перерозподілить пріоритети й почне згуртовувати сили на інших напрямках", — заявили у литовському оборонному відомстві.

У міноборони Литви також запевнили, що Росія планує довгострокове збільшення сил у західному регіоні. З цією метою агресор розробив плани щодо розширення інфраструктури та військових частин, а також проводить інфраструктурні зміни та ділить сфери командування.

"Росія зберігає значні потужності та постійно поповнює їх біля лінії фронту в Україні. Пріоритет Росії на цей момент — не програти у війні з Україною, вона спрямовує на це певні ресурси", — резюмували міноборони Литви.

Раніше Bild повідомляв, що збройні сили Німеччини готуються до гібридної атаки Російської Федерації на східний фланг НАТО. Напад може відбутись у лютому цього року.

Нагадаємо, глава естонського уряду Кая Каллас заявила, що наступним об'єктом для вторгнення російських військ можуть стати країни Північноатлантичного альянсу. Це станеться, якщо Захід не допоможе Україні здобути перемогу у війні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 10:35